Starters

Starters-Jan-Horio

Tips voor Starters van de Kamer van Koophandel en Cultuur + Ondernemen

Wil je een eigen bedrijf starten of wil je als zelfstandig kunstenaar aan de slag, dan geldt natuurlijk dat een goed begin het halve werk is. Goed beginnen doe je door je enigszins te verdiepen in wat er zoal bij een eigen onderneming komt kijken. Gelukkig hoef je het wiel niet uit te vinden, want voor starters is heel veel informatie via internet beschikbaar. Op de site van de Kamer van Koophandel kun je dit magazine downloaden: KvK Startersmagazine.

De Kamer van Koophandel leidt je in 10 stappen naar je eigen bedrijf en dat is uiteraard ook interessant voor culturele en creatieve starters. Maar wellicht zoek je nog specifiekere op de kunstenaar toegesneden informatie? Dan is de site van Cultuur + Ondernemen, kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector, zeer geschikt. Heel handig is hun Zakelijke Gids: Cultuur + Ondernemen Zakelijke Gids.

Are you a starting artist, or a creative or small cultural organisation and looking for accurate information on starting your own business: Cultuur + Ondernemen Business Guide.

Heb je nog vragen of wil je verdere ondersteuning, schroom niet om contact op te nemen met Jan Horio.

mmcreaties